'Toppers met De Bruyne, Lukaku en aanstormend talent met Doku. Wie staat op?'

'Toppers met De Bruyne, Lukaku en aanstormend talent met Doku. Wie staat op?'

20 juni om 07:20
Laatste update: 20 juni om 07:20

De Rode Duivels verschijnen zaterdag op het veld tegen Roemenië. Daar hoopt de ploeg van Domenico Tedesco de nasmaak van het verloren duel tegen Slowakije weg te spoelen. Ludo Vandewalle stelt hardop de vraag welke spelers de Rode Duivels bij de hand kunnen nemen.

Vandewalle zag in het verleden bepaalde spelers opstaan, leiderschap tonen en hun ploeg naar het kampioenschap leiden. 'Franz Beckenbauer in 1974, Paolo Rossi in 1982, Jean-Marie Pfaff en Jan Ceulemans in 1986, Marco van Basten in 1988, Andres Iniesta en Xavi in 2010, Cristiano Ronaldo in 2016 en Lionel Messi in 2022. Stuk voor stuk namen die klinken als een klok, die dankzij die toernooien in hun land echt onsterfelijk zijn geworden', schreef de analist in Het Nieuwsblad.

De analist vroeg zich af wie dat bij de Rode Duivels in zijn mars heeft. 'Goed beschouwd zit de hele wereld vol met potentieel toptalent. Maar het zijn uiteindelijk altijd degenen die als leiders van een topteam komen bovendrijven. Deze Duivels hebben toppers met Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku, aanstormend toptalent met Jeremy Doku. Wie staat op?', aldus Vandewalle.

Het EK-duel tegen Roemenië begint aankomende zaterdag om 21:00 uur.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.