Eden Hazard over EK Rode Duivels en Kevin De Bruyne

Hazard gelooft in Rode Duivels: "Hebben de beste speler in de wereld"

19 juni om 11:12

Eden Hazard mag dan op pensioen zijn, hij volgt de Rode Duivels nog zeker op de voet. Bij ITV Sport gaat de voormalige topvoetballer in op de nieuwe generatie bij de nationale ploeg en schat hij hun EK-kansen alvast hoog in. 

Op de vraag of het bij Hazard niet kriebelde om zelf nog eens op een EK te schitteren, is hij duidelijk. "Als voetballer wil je altijd de grootste competities spelen, het EK, het WK,...", begint Hazard. "Maar ze hebben een nieuwe en goede generatie, dus we zullen het zien. Ik steun hen tot het eind."

De EK-kansen van de Rode Duivel schat Hazard hoog in. "Ik denk dat ze een geweldige kans hebben, met de beste speler in de wereld", doelt Hazard op Kevin De Bruyne. "Om iets te winnen heb je af en toe wat geluk nodig, op het gebied van blessures en dergelijke. Maar ze hebben een goede kans."

De rol van De Bruyne is daarbij niet te onderschatten volgens Hazard. "Iedereen heeft het al gezien, ik moet niet zeggen hoe speciaal hij is. Hij ziet alles en kan elke pass geven", aldus Hazard. "Om hem in het team te hebben is een bonus, maar het draait niet enkel om hem. We hebben Lukaku en Doku. Het gaat om het team, niet om één speler."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.