'Dortmund denkt aan Eredivisie-duo'

'Dortmund denkt aan shoppen in de Eredivisie: tweetal in het vizier'

17 juni om 23:50

Nieuwbakken Borussia Dortmund-trainer Nuri Sahin heeft zijn oog laten vallen op drie spelers. Volgens Patrick Berger, journalist van de Duitse tak van Sky Sport, denkt de opvolger van Edin Terzic onder anderen aan Jerdy Schouten en Yankuba Minteh, twee jongens uit de Nederlandse Eredivisie. 

De sluimerende interesse van Dortmund in Schouten is niet nieuw. Mogelijk komt die voort uit het tweeluik dat de latere Champions League-finalist speelde tegen PSV. De middenvelder van het Nederlands elftal staat in ieder geval nog steeds op de radar van Die Borussen. 

Datzelfde geldt ook voor Minteh. De Gambiaanse vleugelflitser werd het afgelopen seizoen door zijn werkgever Newcastle United gestald bij Feyenoord, waar hij met name in de tweede seizoenshelft veel indruk maakte. Hij geldt als een belangrijke kandidaat, mocht de club er niet in slagen om Jadon Sancho definitief over te nemen van Manchester United, of in het geval dat Donyell Malen vertrekt. 

Minteh gaf in een eerder stadium aan graag bij Feyenoord te willen blijven, maar of de Rotterdammers hem nog een jaar kunnen huren van Newcastle, is niet duidelijk. Naast Schouten en Minteh is Dortmund naar verluidt ook geïnteresseerd in Ferdi Kadioglu, die eveneens een Eredivisie-verleden heeft. Kadioglu is inmiddels al jarenlang een vaste waarde bij Fenerbahçe.