Tedesco na eerste nederlaag met Rode Duivels op EK 2024

Tedesco na eerste nederlaag met Rode Duivels: “Ze hebben alles geprobeerd”

17 juni om 20:37
Laatste update: 17 juni om 20:40

Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels, blikt terug op de 0-1 nederlaag tegen Slowakije. De Rode Duivels zijn door de nederlaag allesbehalve goed begonnen aan het EK 2024 in Duitsland.

Tedesco vertelt na zijn eerste nederlaag met de Rode Duivels. “Ze hebben alles geprobeerd, we hebben veel kansen gehad. Als je niet scoort, dan is het altijd moeilijk om te winnen. Zoals ik je vertelde, een gelijkspel had mogelijk moeten zijn als je de hele wedstrijd zag”, vertelt Tedesco na de match.

Tedesco geeft aan dat het zeker ook pech was voor de Rode Duivels tegen Slowakije. “Als je de hoeveelheid kansen ziet, we startten niet slecht, we hadden hele grote kansen. Het doel was een aantal keer helemaal vrij” geeft Tedesco aan.

“Als je niet scoort, dan moet je lijden, je krijgt een doelpunt tegen, dat doelpunt had er niet mogen zijn”, aldus de bondscoach. Tedesco wordt er vervolgens mee geconfronteerd dat het de eerste keer is sinds 2010 dat de Rode Duivels verliezen van een land buiten de top 40.

“Allereerst, de ranking is niet belangrijk. Deze teams vechten voor elke minuut, elke meter. Dat hebben wij ook gedaan vandaag. We zijn agressief begonnen, maar Slowakije is niet slecht, dan maakt de ranking niet uit. Als we alleen van de ranking uitgaan dan is voetbal makkelijk. Voetbal is soms niet makkelijk”, besluit Tedesco.