'Geen transfer, wel huur: Bayern München en Leipzig willen Simons'

'Kompany gaat met Bayern München de transferstrijd aan met RB Leipzig'

16 juni om 10:15

Het Bayern München van Vincent Kompany wil net zoals RB Leipzig aankomend seizoen Xavi Simons in de rangen hebben. De Oranje-international zal Paris Saint-Germain opnieuw op huurbasis verlaten, meldt Fabrizio Romano.

Simons hoeft nog niet op een kans te rekenen bij de Franse kampioen, maar een definitieve transfer is geen optie. In dat geval zou ook PSV recht hebben op een deel van de transfersom, zo werd eerder al geschreven. Volgens Romano zitten Bayern München en RB Leipzig klaar om hem op huurbasis over te nemen van PSG

De 21-jarige aanvallende middenvelder maakte dit seizoen indruk bij Die Roten Bullen. In 43 officiële duels was hij goed voor tien doelpunten en vijftien assists. Sportief directeur Max Eberl, die hem naar Leipzig haalde, is nu echter werkzaam bij Bayern. Der Rekordmeister heeft daarmee een belangrijke troef in handen.

Het is de verwachting dat Simons pas na het EK een keuze maakt. Hij begint zondag aan het eindtoernooi met Oranje. Polen is in Hamburg de tegenstander.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.