Antonio Conte wil Rode Duivel Romelu Lukaku naar Napoli halen, Mateta plan B

'Lukaku absolute prioriteit voor Conte, Napoli werkt ondertussen ook aan plan B'

14 juni om 17:01

Terwijl Romelu Lukaku zich volledig concentreert op het EK met de Rode Duivels, wordt er achter de schermen druk onderhandeld over waar hij volgend seizoen aan de slag zal gaan. Volgens La Gazzetta dello Sport hebben de eerste gesprekken tussen Chelsea en Napoli al plaatsgevonden. Zowel Lukaku als Napoli-coach Antonio Conte zouden een hereniging helemaal zien zitten, al moet er bij de clubs nog wel het een en ander gebeuren om de transfer effectief te verwezenlijken.

Er bestaat alvast geen twijfel over, Lukaku staat helemaal bovenaan het verlanglijstje in Napels. Het probleem is echter dat huidig spits Victor Osimhen nog niet verkocht is, waardoor de Italianen de afkoopclausule van 43 miljoen euro voor Big Rom niet zien zitten. Zelfs indien de Nigeriaan wél al richting Arsenal of PSG zou vertrekken, ziet het er niet naar uit dat Napoli de vraagprijs op tafel wil leggen voor Lukaku. 

Chelsea heeft redelijk dringend geld nodig, maar lijkt niet meteen van plan om kortingen uit te delen. Daarom wil Napoli ondertussen ook een plan B klaarhebben. De Italianen hebben daarbij een oogje laten vallen op Artem Dovbyk (FC Girona) en Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace). Het lijkt er echter op dat er veel geïnteresseerden zijn voor Dovbyk, wat zijn transferprijs waarschijnlijk de lucht in zal jagen. Mateta lijkt een meer haalbare optie. 

Napoli dacht al eerder aan de 26-jarige Fransman, maar koos op dat moment toch voor Osimhen. Een goede keuze, al zou Mateta nu dus zijn opvolger kunnen worden. De spits was het afgelopen seizoen goed voor 16 doelpunten en 5 assists in de Premier League. Crystal Palace zou naar verluidt om en bij de 30 miljoen euro willen vangen voor Mateta, die niet weigerachtig is om onder Conte aan de slag te gaan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.