Polen-bondscoach Probierz geeft Swiderski- en Lewandowski-updates

Bondscoach van Polen heeft goed blessurenieuws over Lewandowski

14 juni om 15:34

Robert Lewandowski en Karol Swiderski zetten goede stappen in hun herstel. Dat heeft Michal Probierz, de bondscoach van Polen, verteld op de persconferentie van vrijdag. Hij hoopt Lewandowski er tegen Oostenrijk weer bij te hebben. 

Lewandowski viel afgelopen maandag uit tijdens het oefenduel van Polen met Turkije. De spits van FC Barcelona had een spierprobleem. Probierz liet in de loop van deze week al weten dat de wedstrijd tegen Oranje voor de topspits te vroeg komt. Inmiddels kan hij al wel weer loopoefeningen doen. "Er is vooruitgang te zien bij Lewandowski", aldus Probierz, opgetekend door diverse Poolse media

"Hij zal weer gaan trainen, maar het was moeilijk inschatten hoe erg zijn blessure was. Het scheurtje kon groot of klein zijn, maar waarschijnlijk is hij weer fit voor het duel met Oostenrijk", vervolgt de Poolse bondscoach.

Probierz gaf tevens aan dat Swiderski, die de tongen los maakte vanwege zijn celebration-blessure, alweer met de spelersgroep heeft meegetraind. "We krijgen ze allemaal weer op de been, zodat iedereen zo snel mogelijk beschikbaar is. De medische staf verricht heel goed werk." Het duel tussen Nederland en Polen begint zondag om 15.00 uur in Hamburg.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.