Verweij verwacht Brobbey afwezig bij eerste Oranje-duel

Nog zorgen bij Oranje over Brobbey, spits lijkt eerste partij te moeten missen

14 juni om 14:48

Mike Verweij, Oranje-watcher van De Telegraaf, verwacht Brian Brobbey niet fit voor de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal. In de podcast Kick-Off van De Telegraaf vertelt hij over het vocht dat er is gevonden in de knie van de Ajax-spits.

"Gisteren is er een scan gemaakt en opnieuw onderzoek geweest naar zijn hamstring. Geen grote schade, maar wel vocht", vertelt Verweij over de verwachtingen rond de fitheid van Brobbey. "Dat houdt toch in dat er wel iets gebeurd is in die hamstring. Ik denk dat hij de eerste wedstrijd niet gaat halen, maar het is vooralsnog niet zo ernstig dat hij al naar huis wordt gestuurd."

Op de training van woensdag moest Brobbey hinkend van het veld na een duel met Matthijs de Ligt. De verdediger zei dat hij hier niks aan kon doen en ook de spits zei dat hij per ongeluk uitgleed, maar de Ajacied leek toch wat last te hebben. Na een scan bleek er niets ernstigs aan de hand te zijn, maar toch werd Joshua Zirkzee opgeroepen als vervanger. Brobbey vertelde ook dat de last aan zijn hamstring wel in zijn hoofd zit, maar dat hij zich verder 'hartstikke goed voelt'.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.