Ook Witsel geblesseerd bij Rode Duivels, mist mogelijk eerste match

‘Ook Witsel geblesseerd bij Rode Duivels, mist mogelijk duel tegen Slowakije’

13 juni om 19:36
Laatste update: 13 juni om 20:11

Er blijven steeds minder fitte verdedigers over bij De Rode Duivels. De liesblessure van Axel Witsel (35) sleept langer aan dan aanvankelijk werd voorzien. De kans is aanwezig dat Witsel niet fit geraakt voor de eerste groepsmatch tegen Slowakije, weet Het Nieuwsblad.

Witsel verliet in de rust tegen Luxemburg het veld bij De Rode Duivels. Witsel had lichte liesklachten, maar er werd ervanuit gegaan dat de verdediger/middenvelder van Atlético Madrid gewoon inzetbaar zou zijn tegen Slowakije.

Onderzoek heeft uitgewezen dat Witsel een kleine contractuur in zijn lies opliep tegen Luxemburg. Normaalgesproken wordt hiervoor een aantal dagen herstel gecalculeerd, maar Witsel heeft nog niet meegetraind met de groep.

Naast Witsel zijn Arthur Theate en Jan Vertonghen nog altijd geblesseerd bij De Rode Duivels. Theate en Vertonghen deden tijdens de training van De Rode Duivels wel mee met de opwarming en met een aantal passvormen.

Het lijkt erop dat het naast Theate en Vertonghen ook voor Witsel bijzonder krap gaat worden om de eerste EK-wedstrijd tegen Slowakije te kunnen spelen. Op deze manier gaat bondscoach Domenico Tedesco flink creatief moeten puzzelen in de achterhoede.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.