"Als hun nonchalance sluimert, kunnen de Rode Duivels profiteren"

13 juni om 12:29

Frankrijk wordt vaak genoemd als topfavoriet voor het komende EK. Hein Vanhaezebrouck kan dat begrijpen, al ziet hij een belangrijk gevaar voor Les Bleus.

"Door de vele recente successen en het feit dat ze altijd naar voren worden geschoven als de topfavoriet, zou er toch weer wat nonchalance en overmoed in de ploeg kunnen sluipen", aldus Vanhaezebrouck bij Sporza"Mbappé is voor mij het toonbeeld van deze vaststelling. Hij voelde zich dit seizoen toch vaak wat belangrijker dan de rest van zijn ploeg, zelfs na het seizoen dat hij 'maar' gespeeld heeft."

De Rode Duivels kunnen de Fransen ontmoeten in de kwartfinale. "Kijk, wanneer de Fransen al in de poulefase met hun neus op de feiten zouden worden gedrukt, kunnen ze nog een déclic maken en zullen ze moeilijk af te stoppen zijn. Maar als de nonchalance echt begint te sluimeren, dan kunnen de Rode Duivels daar toch van profiteren."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.