Jean Butez gaf mening over Rode Duivels in aanloop naar EK en Franse media

Butez: ''Jullie worden niet meer gezien als de Gouden Generatie in Frankrijk''

13 juni om 09:15
Laatste update: 13 juni om 09:48

Voor Royal Antwerp FC-keeper Jean Butez zit het seizoen erop. Tijd voor de doelman om te speculeren over het EK. Volgens de Fransman mogen de Rode Duivels niet onderschat worden.

In Frankrijk ziet men de Rode Duivels niet als een bedreiging, volgens de keeper. ''Weinigen in Frankrijk denken dat België Europees kampioen kan worden. Er is waardering - men is niet vergeten hoe moeizaam we het in de halve finale op het WK in 2018 hadden - maar jullie worden niet langer beschouwd als de Gouden Generatie. Ik waarschuw mijn Franse vrienden dat het toch een land is om rekening mee te houden: België mag dan wel een jonge ploeg zijn, 't is er verdikke wel één met bijzonder veel talent'', vertelde Butez aan Het Nieuwsblad.

Toch wil Butez de Fransen wakkerschudden voor de kwaliteiten van de Rode Duivels. ''Met De Bruyne en Lukaku zijn er nog steeds twee wereldtoppers - voor zulke namen zijn de Fransen op hun hoede, hoor - en dan heb je nog het vernuft van zo een Doku, die we in Frankrijk goed kennen van in zijn periode bij Rennes. Wij hebben weliswaar ' un truc en plus ' genaamd Mbappé, maar de verschillen zijn niet bijster groot. Mocht Frankrijk in de kwartfinale België treffen, dan zullen we 100 procent moeten zijn'', aldus Butez.

De Rode Duivels en Frankrijk treffen elkaar niet in de groepsfase van het EK. De Rode Duivels strijden tegen Oekraïne, Roemenië en Slowakije.