'Domper voor amateurvoetbal, Voetbal Vlaanderen verhoogt bijdrage per speler'

'Domper voor amateurvoetbal, Voetbal Vlaanderen verhoogt bijdrage per speler'

13 juni om 08:25

Het amateurvoetbal krijgt meer kosten. Voetbal Vlaanderen verhoogt de bijdrage per speler, wat betekent dat clubs in België met honderd leden of meer een hogere rekening kunnen verwachten. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De bijdrage per speler is relatief aanzienlijk aangezien het bij amateurclubs al gauw om honderden leden gaat. Zo gaan de kosten van een negenjarige voetballer van 4,30 naar 12,40 euro en van een achttienjarige voetballer van 10,10 naar 16,50 euro. De verhogingen gaan komend seizoen in.

Bij amateurclubs valt het nieuws zwaar. ''De timing van Voetbal Vlaanderen is zoals altijd rampzalig. Maar volgende zomer zal het lidgeld duurder worden, vrees ik. We staan voor voldongen feiten'', vertelde Mario Matthijs, die verantwoordelijk is voor de financiën bij amateurclub Mazenzele-Opwijk.

Voetbal Vlaanderen gaf aan waarom de bijdrage omhoog gaat. ''De loonlasten, energiekosten en ga zo maar door rijzen de pan uit en we hadden echt geen andere keus meer. In 2023 is er nog een analyse gemaakt ­tussen voetbal en alle andere vergelijkbare sportfederaties. Wij kwamen daar als voetbalsport als een van de goedkoopste uit'', aldus Voetbal Vlaanderen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.