''Basecamp Rode Duivels paar honderdduizend euro's duurder dan begroot'

'Basecamp Rode Duivels duurder dan begroot, tegenvaller voor KBVB na verliesjaar'

13 juni om 07:20
Laatste update: 13 juni om 08:10

Renovaties en werkzaamheden aan het basecamp in Freiburg van de Rode Duivels kosten meer dan verwacht. De begroting klopt niet en in de realiteit blijkt er een paar honderdduizend euro bij te komen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) budgetteerde de ontwikkeling op 5,75 miljoen euro in totaal, inclusief spelersbonussen. Onder de werkzaamheden aan het Basecamp vielen uiteindelijk twee gerenoveerde oefenvelden, extra boardingkosten en het egaliseren van de grond voor een tent die dient als fitnessruimte. Hiervoor werd een extern gespecialiseerd bedrijf ingehuurd, waardoor de kosten hoger uitvielen dan ingeschat.

Wel is het zo dat de paar honderdduizend euro extra kosten die uiteindelijk gemoeid gaan met de ontwikkelingen, waren ingecalculeerd. Toch werd de uiteindelijk goedgekeurde factuur niet van harte ontvangen omdat de KBVB een negatief boekjaar had van 11 miljoen euro.

De Rode Duivels beginnen het EK op 17 juni tegen Slowakije.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.