Zirkzee meldt zich alsnog bij Oranje

Zirkzee (ex-Anderlecht) krijgt goed nieuws en mag alsnog mee naar het EK

12 juni om 22:05

Joshua Zirkzee gaat zich alsnog melden bij Oranje. Dat meldt Voetbal International. De voormalige spits van RSC Anderlecht was in eerste instantie niet geselecteerd, maar komt er nu toch nog bij.

Koeman wil geen risico nemen met de hamstringproblemen van Brian Brobbey, waardoor de spits de training woensdag niet af kon maken. De bondscoach heeft daarom Zirkzee gebeld en die vliegt vanaf zijn vakantieadres in Miami naar het trainingskamp in Wolfsburg. De selectie wordt daarom toch nog aangevuld tot 26 spelers na het afhaken van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners en het toevoegen van Ian Maatsen.

Brobbey leek met wat klachten aan zijn hamstring te kampen na de training van woensdag, maar die blessure viel na een MRI-scan mee. Het zou enkel gaan om een stijve hamstring, maar Koeman wil geen risico nemen en haalt er met Zirkzee een pure spits bij. Oranje maakt nu alle papieren gereed bij de UEFA en hoopt dat Zirkzee zo snel mogelijk kan meetrainen. Het is niet bekend of de oefensessie van donderdag haalbaar is.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.