'Charleroi shopt bij degradant en haalt ervaren pion in huis'

13 juni om 11:00

Charleroi wist zich op het nippertje nog te verzekeren van behoud en zal komend seizoen ongetwijfeld een pak beter willen doen met coach Rik De Mil. Hij zal dan niet kunnen rekenen op doelman Hervé Koffi, maar krijgt wel een vervanger.

Koffi wist zich al te verzekeren van een transfer naar RC Lens, terwijl ook tweede doelman Pierre Patron afscheid neemt van de club. Er is dus minstens één nieuwe doelman nodig. Bij Sudpresse valt te lezen dat dat Théo Defourny zal worden.

De 32-jarige ervaren doelman van RWDM kon rekenen op de interesse van promovendus FCV Dender, maar heeft er uiteindelijk voor gekozen om richting Charleroi te verhuizen. Bij RWDM was de kapitein jarenlang een vaste waarde en begon hij het seizoen ook als basispion, maar verloor hij op het einde zijn plek onder de lat aan Guillaume Hubert.

Voor Defourny wordt Charleroi de tiende club in zijn carrière. Hij werd opgeleid door Olympique Lyon, maar wist er nooit door te breken. Daarnaast kwam hij nog uit voor Royal Antwerp FC Rouen, Virton, Moeskroen, Tubize, Lokeren en KAS Eupen, dat hij in 2021 verruilde voor RWDM.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.