Vanhaezebrouck kritisch op keuzes bondscoach Tedesco van Rode Duivels

HVH begrijpt niets van keuzes Tedesco: “Tegen het moderne voetbal”

12 juni om 12:52

Hein Vanhaezebrouck, voormalig hoofdtrainer van KAA Gent, begrijpt niets van de keuzes van bondcoach Domenico Tedesco. Er zijn defensieve zorgen in de selectie van de Rode Duivels. Na het afvallen van Thomas Meunier vertrekt de ploeg met slechts 24 spelers richting Duitsland, terwijl 26 spelers toegestaan zijn.

Vanhaezebrouck laat zich in de podcast Sporza Daily kritisch uit over Tedesco. "Het feit dat er nu nog geen extra verdediger bij de selectie genomen is, snap ik echt niet. Dit is toch tegen de moderne evolutie van het voetbal in?”, liet Vanhaezebrouck weten.

Ondanks twijfelgevallen zoals Arthur Theate en Jan Vertonghen, roept Tedesco geen vervangers op, tot ongenoegen van Vanhaezebrouck: “Iedereen wil bredere selecties, maar wij blijven vasthouden aan maar 24 spelers - die niet eens allemaal fit zijn.”

Vanhaezebrouck sluit af vol verbazing over de gang van zaken bij de Rode Duivels. "Ik heb naar redenen gezocht waarom Tedesco dat zou doen, maar heb ze niet gevonden. Het enige dat ik kan bedenken, is dat hij veel vertrouwen heeft in een snelle terugkeer van Theate en Vertonghen, zeker?"

In de podcast Bestemming Berlijn werden Koni De Winter van Genoa en Alexis Saelemaekers, die afgelopen seizoen indruk maakte bij Bologna, als ideale aanvullingen op de selectie genoemd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.