The Athletic: 'Ten Hag blijft manager van Manchester United'

The Athletic: 'Ratcliffe hakt knoop door, Ten Hag blijft manager van Man United'

11 juni om 23:45

Na wekenlang in onzekerheid te hebben geleefd, heeft Erik ten Hag eindelijk duidelijkheid. De Nederlander blijft aan als manager van Manchester United. Dat meldt het doorgaans zeer betrouwbare The Athletic dinsdagavond laat. 

Ten Hag heeft de afgelopen weken in grootse spanning doorgebracht. Het wisselvallige seizoen van United, dat achtste werd in de Premier League maar wél de FA Cup wist te winnen, werd grondig geavalueerd door de clubleiding. Aanvankelijk werd gedacht dat Ten Hag die evaluatie met een ontslag moest bekopen, maar niets is minder waar, zo blijkt nu. 

Ten Hag heeft bij United nog een contract tot medio 2025. De club en de oud-trainer van Ajax gaan nu met elkaar in gesprek over een verlenging van deze verbintenis, aldus The Athletic. Volgens bronnen heeft Ten Hag afgelopen dinsdag met de clubleiding van United gesproken. Beide partijen spraken daar de intentie uit om langer met elkaar door te gaan. De overname van Jim Ratcliffe leidt dus niet naar een nieuwe trainer op Old Trafford.