Sadílek laat van zich horen na dramatische blessure

Sadílek zit stuk na missen van EK door driewieler-ongeluk: 'Heb mezelf gestraft'

11 juni om 22:31

Michal Sadílek heeft van zich laten horen nadat hij op zeer knullige wijze deelname aan het EK in Duitsland misliep. De Tsjechishe middenvelder van FC Twente heeft het op zijn social media-kanalen over een 'fout die hij niet meer kan terugnemen'. 

Eind vorige week werd bekend dat de 25-jarige Sadílek het EK aan zich voorbij moet laten gaan. De reden? Een fietsongeluk. Kort daarna nam het verhaal een nieuwe wending, toen de Tsjechische bond een verklaring aflegde. De FAČR gaf toe dat Sadílek het ongeluk in zijn vrije tijd heeft opgelopen, nadat hij met een driewieler van een bergtop was afgevereden. Daarbij liep hij een grote snijwond op. 

'Ik heb een fout gemaakt die ik niet meer terug kan nemen', schrijft een verdrietige Sadílek. 'Ik heb het team in de steek gelaten tijdens de voorbereiding op het EK. Ik strafte mezelf. Bedankt aan iedereen die mij helpt, vooral mijn familie en dierbaren. Ook voel ik veel steun van de jongens.'

Al snel drong het door tot de Twente-middenvelder door dat hij het EK écht zou gaan missen. 'Het raakte me toen mijn shirt voor een fotoshoot voor de wedstrijd tegen Noord-Macedonië van me werd afgenomen. Ik kijk ernaar uit om weer op het veld te staan. Nu ga ik duimen voor het team op het EK.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.