Gillet (ex-Anderlecht) over Rode Duivels: “Waarom geen Grieks wonder?”

Gillet (ex-Anderlecht) over Rode Duivels: “Waarom geen Grieks wonder?”

11 juni om 18:31

Met nog maar een paar dagen te gaan voor de start van het EK, ging voormalig RSC Anderlecht-man Guillaume Gillet in gesprek met RTBF. In een interview in Complètement Foot werd Gillet gevraagd naar zijn verwachtingen voor het komende toernooi van de Rode Duivels

De voormalige middenvelder van Anderlecht gaf zijn eerlijke mening over de kansen van de Duivels. Gillet benadrukte dat de Belgen in ieder geval de groepsfase moeten overleven. "Uit de groep komen is verplicht. Dat is het absolute minimum," zei hij. 

Hij wees erop dat de prestaties in recente toernooien vaak teleurstellend waren door de manier waarop de Rode Duivels grote wedstrijden benaderden. Ondanks de kwaliteit van het team, speelden ze volgens hem vaak onder hun niveau. "Ze hebben de neiging om klein te spelen, terwijl wij veel kwaliteit hebben."

Toch sluit Gillet een verrassende overwinning niet uit. Hij suggereerde dat de Belgen een Grieks wonder zouden kunnen realiseren, verwijzend naar de onverwachte winst van Griekenland in Euro 2004. "Maar waarom geen wonder als Griekenland, met een overwinning op het einde?" vroeg hij zich hardop af. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.