‘AC Milan geeft uitstel voor CDK, Atalanta Bergamo wil korting afdingen’

UPDATE: ‘Atalanta wil bonus en doorverkoopclausule weg hebben voor overname CDK'

10 juni om 18:20
Laatste update: 10 juni om 18:20

AC Milan heeft Atalanta Bergamo uitstel verleend over de keuze om Charles De Ketelaere definitief over te nemen, weet transferjournalist Gianluca DiMarzio. De Ketelaere werd het afgelopen seizoen gehuurd door Atalanta. Onze landgenoot kan via een transferclausule van 22 miljoen euro worden overgenomen door Atalanta.

Atalanta wil De Ketelaere graag overnemen van AC Milan, maar wil extra korting krijgen op de afspraken die in de afgelopen zomer zijn gemaakt. Atalanta en AC Milan hebben nog geen direct contact gehad, maar Milan heeft Atalanta zes dagen extra bedenktijd gegeven. In de originele afspraak was de deadline op 14 juni vastgezet.

De Ketelaere wist in het afgelopen seizoen indruk te maken bij Atalanta Bergamo. In 50 matchen wist de 23-jarige aanvallende middenvelder 14 doelpunten te maken en 11 assists af te leveren. AC Milan nam De Ketelaere in de zomer van 2022 voor 36,5 miljoen euro over van Club Brugge.

Update: Volgens transferexpert Nicolò Schira wil Atalanta de bonussen ter waarde van 4 miljoen euro en het doorverkooppercentage van 10 procent uit de overeenkomst verwijderen om zo De Ketelaere definitief over te kunnen nemen. Vooralsnog gaat AC Milan niet akkoord.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.