Trio mist oefenpartij van Rode Duivels, ook start van het EK komt in gevaar

4 juni om 13:23

De Rode Duivels nemen het komende woensdag op tegen Montenegro in een oefeninterland. Dat zal echter niet met de sterkst mogelijke elf zijn. Drie pionnen zijn al zeker out voor de partij.

Op zijn persconferentie dinsdag geeft Tedesco alvast aan dat Arthur Theate, Jan Vertonghen en Youri Tielemans er niet bij zullen zijn tegen Montenegro. Ook Aster Vranckx blijft twijfelachtig en komst hoogst waarschijnlijk niet in actie in de oefeninterland.

Bij dat eerste trio zijn ook Theate en vooral Vertonghen mogelijk nog langer buiten strijd. Zij dreigen zelfs de eerste groepswedstrijd aan zich voorbij te moeten laten gaan. "We denken ook na over wat we moeten doen met spelers die nog niet topfit zijn op 7 juni", geeft Tedesco aan.

"Op sommige spelers zullen we zeker wachten, als ze pas de tweede groepsmatch kunnen spelen. Dat geldt voor Vertonghen, Tielemans en Theate. Natuurlijk moeten we dat herbekijken als ze zelfs de finale misschien niet kunnen spelen", besluit de bondscoach.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.