EK-tegenstander Rode Duivels Oekraïne speelt remise tegen Duitsland

EK-tegenstander Oekraïne speelt remise tegen Duitsland

4 juni om 08:25

Oekraïne hield stand in Neurenberg tegen Duitsland (0-0). De Duitsers wisten de verdedigende tactiek van de Oekraïners niet te omzeilen en daardoor bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel.

Het feit dat er geen doelpunten gemaakt werden, betekent echter niet dat er geen kansen waren. Zo was Maximilian Beier dicht bij een goal tijdens zijn debuut. De invallende spits raakte echter de lat en vuisten van Benfica-keeper Anatoliy Trubin.

Manuel Neuer, die terugkeerde na anderhalf jaar afwezigheid, wist aan de andere kant ook de kansen van Oekraïne te keren.

Een kanttekening aan Duitse zijde is wel dat Julian Nagelsmann geen beroep kon doen op steunpilaren als Antonio Rüdiger, Niclas Füllkrug en Toni Kroos. Zij speelden namelijk onlangs de Champions League-finale.

Aanstaande vrijdag oefent Oekraïne nog tegen Polen en volgende week dinsdag tegen Moldavië. Daarna volgt de openingsmatch van de Oekraïners tegen Roemenië op het EK op 17 juni.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.