Wout Faes heeft vertrouwen doordat Tedesco in de verdediger gelooft

Faes in aanloop naar EK: ''Er is nu een bondscoach die in mij gelooft''

4 juni om 07:55

Wout Faes is van plan om een rol te spelen op het EK in Duitsland. De centrale verdediger van Leicester City keek terug op het WK in Qatar en vergeleek zijn positie in de selectie van de Rode Duivels.

De verdediger heeft naar eigen zeggen ditmaal andere kaarten in handen dan in Qatar. ''Het zijn vooral de omstandigheden rond mij die veranderd zijn'', vertelde Faes aan Het Laatste Nieuws.

Faes blikt niet met al te goede herinneringen terug op het afgelopen WK. ''Ik was er vaak bij, maar ik speelde nooit en dat was best frustrerend. Ik was erbij in Qatar, maar dat was vooral om een rol op de achtergrond te spelen'', zei de centrale verdediger.

Na de aanstelling van Tedesco bloeide Faes echter op en kreeg de Rode Duivel meer speeltijd. ''Er is nu een bondscoach die wel in mij gelooft en die mij vertrouwen geeft. Het laatste jaar is alles voor mij in een stroomversnelling geraakt. Nu voel ik me echt deel van de puzzel bij de Rode Duivels'', aldus Faes.

Faes speelde inclusief zijn debuut op 8 juni 2022 tegen Polen (6-1 winst) in totaal 14 matchen voor de Rode Duivels.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.