‘Kinesist Man City voegt zich bij 29-koppige staf Rode Duivels’

‘Kinesist Man City voegt zich bij 29-koppige staf van Tedesco bij De Rode Duivels’

3 juni om 21:02

De technische staf van bondscoach Domenico Tedesco krijgt bij De Rode Duivels tijdens het EK versterking van buitenag. Thomas O’Malley, de kinesist van Manchester City, reist mee met De Rode Duivels naar Duitsland, weet Het Nieuwsblad.

Tedesco is van plan 25 spelers mee te nemen naar het EK 2024 in Duitsland. Naast de 25 spelers bestaat de staf van Tedesco uit maar liefst 29 koppen. Dit maakt de staf nog uitgebreider dan de selectie Rode Duivels.

O’Malley is de nieuwe naam binnen de staf van Tedesco. O’Malley is kinesist en ‘head of rehabilitation’ bij Manchester City, de club van Kevin De Bruyne en Jeremy Doku. O’Malley reist niet mee op vraag van De Bruyne.

“We zochten een bepaald profiel, waaraan Thomas voldeed. Hij zat natuurlijk in ons netwerk dankzij contacten over Kevin in het verleden. Het ging vooral over specifieke competenties in verband met revalidatie”, aldus bronnen binnen de voetbalbond.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.