Club NXT bovenaan rankings voor beste jeugdopleiding

'Club NXT op eerste plek in ranking van jeugdopleidingen van de Pro League'

3 juni om 17:35
Laatste update: 3 juni om 18:03

Club Brugge is landskampioen maar het succes reikt verder. Club NXT staat namelijk op de eerste plaats in de ranking van de jeugdlicentie van de Pro League. Dat meldt Sporza.

Club NXT bovenaan
Daaraan ging een grondige doorlichting van de jeugdacademie vooraf. Met 464,63 punten, oftewel 96% van de maximale score, staat Club NXT bovenaan in de rankings.

Concurrenten volgen
Daarmee laat Club NXT KRC Genk en RSC Anderlecht achter zich. Deze clubs vullen plaats 2 en 3 in op de ranglijst. KAA Gent en Standard kwamen op de 4e en de 5e plaats terecht in het klassement.

Doorstroming
Op het vlak van doorstroming en contracten wist Club Brugge zich duidelijk te onderscheiden van concurrenten. Dat komt met name doordat vier jeugdspelers via de Challenger Pro League mochten proeven aan het professionele voetbal.

Succesgevallen
Bovendien komen Brandon Mechele, Maxim De Cuyper, Jorne Spileers, Kyriani Sabbe, Chemsdine Talbi en Joaquin Seys van eigen bodem en stroomden Antonio Nusa, Bi Abdoul Kader Yameogo en Joël Ordonez door vanuit Club NXT naar de hoofdmacht van Club Brugge.

Met die stevige doorstroming vanuit Club NXT wist Club Brugge zich tot kampioen te kronen van de Jupiler Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.