Dortmund schiet zichzelf in de voet:

Vandenbempt zag Dortmund tekortschieten: "Al hele seizoen dat het moeilijk scoort"

3 juni om 22:19
Laatste update: 3 juni om 23:32

Real Madrid, en niet Borussia Dortmund, veroverde zaterdagavond de Champions League. Nochtans hadden de Duitsers in de eerste helft het recht om aanspraak te maken op meer. Ze lieten enkele wenkende kansen echter onbenut. Geen toeval, geeft Peter Vandenbempt aan.

Hoewel de waardeverhoudingen vooraf duidelijk waren, viel daar in de eerste helft weinig van te merken. Integendeel zelfs, aldus Vandenbempt. "De Duitsers waren de finale ingegaan als underdog en stelden aan de rust vast dat het eigenlijk de betere ploeg was", blikt hij terug bij Sporza. Tegen het uitgekookte Real Madrid moet alles echter meezitten. "Maar toch was er ook het besef dat het onvermijdelijke weer stond te gebeuren. En zo geschiedde."

Al moet De Koninklijke ook lessen trekken uit die finale. "Het zal toch niet de bedoeling zijn geweest bij Real om zo gedomineerd te worden en technisch en tactisch zo slecht te voetballen. Real is ternauwernood ontsnapt", vat Vandenbempt het samen. Efficiëntie is echter een belangrijke kwaliteit in het (top)voetballen. Volgens Vandenbempt "kan je er donder op zeggen dat Real de kansen die Dortmund heeft gehad, wél had afgemaakt."

De commentator haalt zich nog enkele fases voor de geest. "Die aanname van Adeyemi, de afwerking van Füllkrug ... Het was net niet goed genoeg. Het is al het hele seizoen dat Dortmund moeilijk scoort", besluit Vandenbempt. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.