De talenten van de KDB Cup met Okon, Onio Seke en Samba

Ontdek de talenten van de KDB Cup: Purple Talents, de zoon van en City-spits

4 juni om 10:44
Laatste update: 4 juni om 10:44

Dit weekend ging de KDB Cup 2024 door. Manchester City ging met de eindwinst aan de haal. Welke talenten vielen tijdens het U15-toernooi op? De huisanalist van VoetbalPrimeur.be zakte af naar Drongen en scoutte het jonge talent. Tijd voor een overzicht van het aanstormde talent uit binnen- en buitenland.

Aftrappen doen we met de Belgische talenten. De lijst staat in een willekeurige volgorde. De jongens in deze lijst lieten tijdens de KDB Cup 2024 een goede indruk na en wachten hopelijk een mooie toekomst.

Speler: Jayden Onia Seke
Club: RSC Anderlecht
Positie: Rechterwinger
Voorkeursvoet: Rechtsvoetig

Jayden is een snelle en behendige vleugelspeler met een uitstekende positionering en bewegingen zonder bal. Hij heeft een geweldig wendbaarheid, is sterk in 1-tegen-1 duels en beschikt over ongelooflijke balcontrole en dribbelvaardigheden.

Speler: Rune Verstrepen
Club: RSC Anderlecht
Positie: Centrale middenvelder
Voorkeursvoet: Rechtsvoetig

Rune heft een uitstekende passing. Hij ziet de vrije ruimtes en is altijd aanspeelbaar. Door zijn uitstekende visie op het spel heeft hij de kracht om het spel te bepalen.

Speler: Jelle Driessen
Club: KRC Genk
Positie: Aanvallende middenvelder
Voorkeursvoet: Rechtsvoetig

Jelle beschikt over een laag zwaartepunt en een hoge mate van wendbaarheid, wat hij combineert met een snelle handelingssnelheid in de kleine ruimtes. Hij is een speler die dreigend is op de helft van de tegenstander, met een goed oog voor de eindpass en een sterk scorend vermogen.

Speler: Elie Mbavu
Club: KRC Genk
Positie: Defensieve/centrale middenvelder (en centrale verdediger)
Voorkeursvoet: Rechtsvoetig

Elie is zeer groot en beschikt over buitengewone fysieke en atletische capaciteiten. Mentale kracht is ook een van zijn sterke punten, evenals het vermogen om goed terug te springen en de bal effectief te vangen. Zijn zwakke punten zijn echter dat hij soms de bal te ver wegduwt en onverstandige fouten begaat.

Speler: Gianluca Tommaso Okon-Engstler
Club: Club Brugge
Positie: Centrale/defensieve middenvelder
Voorkeursvoet: Rechtsvoetig
Gianluca is de zoon van Paul Okon en de jongere broer van Paul Okon Junior, die bij Benfica speelt. Gianluca beschikt over een uitstekende passvaardigheid. Hij heeft het vermogen om het spel sneller te lezen dan andere spelers en dit te combineren met nauwkeurige uitvoering. Ondanks zijn slanke postuur staat hij zijn mannetje tegen fysiek sterkere tegenstanders. Hij kenmerkt zich door een uitstekende balans en een snelle handelingssnelheid. Hij heeft zowel een Australisch als een Belgisch paspoort.

Speler: Jonas Colaes
Club: PSV
Positie: Aanvallende middenvelder
Voorkeursvoet: Rechtsvoetig

Bij het observeren van Jonas valt zijn unieke manier van lopen direct op. Desondanks heeft hij een uitstekend uithoudingsvermogen en een sterke mentale kracht. Jonas weet deze kracht te combineren met opvallende creativiteit en precisie in zijn spel. Hij is zeer wendbaar in de kleine ruimtes en verliest nooit het overzicht. Jonas bezit niet alleen de vaardigheid voor de perfecte laatste pass, maar ook voor een accurate afwerking.

Naast Belgisch talent liepen er ook talentvolle buitenlanders rond op de KDB Cup 2024. Ook deze stellen we in een willekeurig volgorde aan je voor.

Speler: Gazik (Gazimagamed) Ibragimov
Club: Manchester United
Positie: Centrale verdediger
Voorkeursvoet: Rechtsvoetig

Gazik is een uitmuntende centrale verdediger, bijzonder sterk in de duels met een voortreffelijke timing. Een ware leider met een uitstekend overzicht en inzicht wanneer hij de bal heeft. Hij is de jongere broer van het opkomende talent Amir Ibragimov, een centrumaanvaller. Het is zeker de moeite waard om beide spelers in de gaten te houden. We zullen ongetwijfeld meer van hen vernemen in de (nabije) toekomst.

Speler: Silva Mexes Tyler-Earnshaw
Club: Manchester United
Positie: Rechterwinger/centrumaanvaller
Voorkeursvoet: Rechtsvoetig

Silva Mexes is de zoon van Robert Earnshaw, een voormalig profvoetballer bij clubs als Cardiff City, Derby County en Nottingham Forest. De aanvaller heeft het scorend vermogen van zijn vader geërfd. Silva is een echte vleugelspeler met een zeer snelle acceleratie, vooral in de eerste meters. Hij beschikt ook over uitstekende balvaardigheid en de capaciteit voor individuele acties. Zijn eindpass is eveneens indrukwekkend.

Speler: Floyd Samba
Club: Manchester City
Positie: Targetspits
Voorkeursvoet: Rechtsvoetig

Floyd is groot van gestalte met een uitstekende traptechniek richting het doel. Technisch zeer vaardig met een uitmuntende lichaamsbalans. De aanvaller beschikt over een groot scorend vermogen.

Speler: Baba Kourouma
Club: FC Barcelona
Positie: Centrale verdediger/ Centrale/defensieve middenvelder
Voorkeursvoet: Tweevoetig

Baba is een uitzonderlijk talent met een goed overzicht, inzicht en technische vaardigheden. Uitstekende scanning. Zijn speelstijl is enigszins vergelijkbaar met die van Yaya Touré.

Speler: Ruslan Mba
Positie: FC Barcelona
Positie: linkerwinger
Voorkeursvoet: Linksvoetig
Ondanks zijn gestalte heeft Ruslan een zeer sterk lichaam en een uitstekende balans. Zijn voetenwerk is dreigend en effectief, wat zich uit in een hoog rendement aan assists en doelpunten.