Vader Kompany over transfer naar Bayern München

Vader Kompany over transfer naar Bayern München: “Aan jou om te overtuigen”

3 juni om 10:42

Vincent Kompany's transfer naar Bayern München was voor velen een verrassing, maar niet voor zijn vader, Pierre Kompany. Ondanks dat Burnley degradeerde, zag Pierre de interesse van de Duitse topclub aankomen. 

In een interview met La Dernière Heure, geciteerd door HLN, legt Pierre uit waarom zijn zoon de juiste keuze maakte door de interesse van clubs als Chelsea, Tottenham en Brighton te negeren en voor Bayern te kiezen. “Als Bayern, een club die zo goed gestructureerd is op alle niveaus, komt aankloppen, dan weiger je niet,” aldus Pierre.

Pierre Kompany benadrukt dat zijn zoon goed is voorbereid op de druk die komt kijken bij een topclub als Bayern München. Kompany heeft volgens zijn vader in het verleden gewerkt bij clubs waar de druk hoog was, maar de structuren minder solide waren. Nu heeft hij bij Bayern de middelen en de spelers om zijn visie te verwezenlijken. 

“Bij Bayern praat je met ex-spelers die weten wat ze willen, en het is aan jou om ze te overtuigen van je visie. Vincent is daarin geslaagd. Je wordt er geen trainer louter omdat je dat zélf wilt,” zegt Pierre. Zijn ervaringen en successen, zelfs bij een club die degradeerde, hebben hem klaargestoomd voor deze uitdaging.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.