Philippe Clement nieuwe spits Rangers, slecht nieuws voor Cyriel Dessers

Ex-Beerschot-spits in, Dessers out? "Absoluut nodig dat Clement spits haalt"

3 juni om 09:34
Laatste update: 3 juni om 09:53

Nu Celtic weer aan de haal ging met de Schotse titel, wil Rangers er alles aan doen om volgend seizoen de tweestrijd te winnen. Daarbij is het volgens ex-Rangers-spits Kenny Miller cruciaal dat Philippe Clement een nieuwe nummer 9 aantrekt. Voor die rol is de naam van ex-Beerschot-aanvaller Lawrence Shankland al meermaals gevallen. Zijn komst zou uiteraard slecht nieuws betekenen voor Cyriel Dessers.

Ondanks Dessers dit seizoen mooie statistieken kan voorleggen met 22 doelpunten en 9 assists in 54 wedstrijden, is het volgens Miller van het grootste belang dat er een nieuwe spits aangetrokken wordt. Daarbij zou de club van coach Philippe Clement uitgekomen zijn bij 'PFA Player of the Year' Shankland. De Schotse international was in 2022 nog aan de slag bij Beerschot, maar maakte afgelopen seizoen het mooie weer bij Heart of Midlothian. 

"Hij zou dit eigenlijk al beter gedaan hebben in januari", klinkt het bij The Daily Record. "Maar als hij nu een nieuwe spits haalt, zullen Dessers en Danilo niet tevreden zijn met een rol als back-up. Gezien zijn statistieken dit seizoen lijkt het erop dat er meer interesse zal zijn in Dessers om hem van de hand te doen", aldus Miller.

Voormalig RSC Anderlecht-spits Kemar Roofe gaat alleszins ook vertrekken bij Rangers. De 31-jarige spits kon dit seizoen slechts 2 keer de netten doen trillen. Zijn contract is enkele dagen geleden afgelopen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.