Strijd om Bassette barst los: 'KV Mechelen hoopt, maar JPL-topclubs liggen op de loer'

2 juni om 21:04

Ook komend seizoen zien we Norman Bassette mogelijk opnieuw aan het werk in ons land. De jonge spits leek (en lijkt) geen spek voor de bek van KV Mechelen, al geeft moederclub SM Caen verschillende Belgische clubs toch hoop.

Bassette werd dit seizoen door SM Caen uitgeleend aan Malinwa en wist ondanks een lange blessure toch indruk te maken bij Mechelen. De club wilde graag langer met hem door, maar de aankoopoptie van vijf miljoen euro in zijn huurcontract was toch iets te gortig voor Malinwa. Al mag de club blijven hopen op zijn komst.

Gazet van Antwerpen weet namelijk dat SM Caen van plan is om Bassette toch van de hand te doen. De Franse club heeft het financieel niet al te breed en moet afscheid nemen van enkele pionnen, waaronder dus ook Bassette.

De spits zelf hoopt ook op een nieuwe uitdaging en zoekt naar een club. KV Mechelen kan opnieuw proberen onderhandelen over zijn komst met SM Caen, al is er nog meer concurrentie. Zo werd Club Brugge afgelopen zomer nog gelinkt aan Bassette en blijft het ook nog steeds hopen op zijn komst. Daarnaast azen naar verluidt ook nog verschillende andere Belgische topclubs op Bassette, net zoals ploegen uit Ligue 1.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.