'Fenerbahçe wil werk maken van hereniging Mourinho-Lukaku'

'Nu Mourinho aan het roer staat, kan Lukaku hem volgen richting Fenerbahçe'

1 juni om 11:47

Officieel is het nog niet bevestigd, maar het heeft er alle schijn van dat José Mourinho de nieuwe trainer wordt van Fenerbahçe. Met zo'n ronkende naam als trainer vallen er in Istanbul ook enkele spraakmakende transfers te verwachten. Van Romelu Lukaku, bijvoorbeeld? 

Hoewel het nieuws rond Mourinho dus nog niet eens bevestigd is, gaan verschillende media al druk aan het speculeren over mogelijke nieuwkomers. Bij Caught Off Side valt de naam van Lukaku. Volgens die Britse website zou Mourinho een nieuwe samenwerking met de recordschutter van de Rode Duivels best zien zitten. Ze kennen elkaar van bij Manchester United en AS Roma

Bij die laatste club liep Lukaku dit seizoen rond. Dat verliep behoorlijk, al is het erg onzeker of onze landgenoot ook bij Roma blijft. Hij is namelijk nog altijd eigendom van Chelsea FC. De Londenaren willen hem graag verkopen, maar niet voor een appel en een ei. Lukaku zou 45 miljoen euro moeten kosten. Zowel voor Roma als voor Fener is dat bedrag te hoog. De Turken hopen hun slag te slaan door die prijs te doen zakken. Met Michy Batshuayi hebben zij overigens al een Belgische spits.

Het is niet voor het eerst dat Lukaku in verband wordt gebracht met een hereniging met een oud-trainer. Ook Napoli SSC is een optie, aangezien Antonio Conte daar zou instappen. Lukaku en Conte werkten erg succesvol samen in het verleden.