Echtgenote verklapt: De Laet wordt trainer bij Antwerp

Echtgenote verklapt: De Laet hangt schoenen aan de haak en wordt trainer op Antwerp

1 juni om 10:14
Laatste update: 1 juni om 11:25

Ondanks de zwakke resultaten in de Champions' Play-Off zwaaide de Bosuil het seizoen uit in stijl. Het afscheid van Ritchie De Laet had daar veel mee te maken. Het clubicoon had bij de start van de Play-Offs al laten weten dat hij aan zijn laatste weken bezig was. Nu heeft hij ook een beslissing genomen over de toekomst. De Laet blijft bij Royal Antwerp FC in een coachende rol.

Dat heeft zijn echtgenote verklapt. In een interview met Gazet van Antwerpen vertelt Thané Anthoni dat De Laet gewoon bij zijn tweede grote liefde zal blijven. "Ik weet zeker dat hij het goed zal doen als coach", laat ze zich ontvallen. Welke ploeg de ex-verdediger onder handen zal krijgen, is momenteel nog niet duidelijk. Uiteraard zal het om een jeugdteam gaan en niet het eerste elftal ...

Voor De Laet hangt er zo een verlengd verblijf op zijn geliefde Bosuil in de lucht. Toen hij zijn vertrek bekend maakte, klonk dat nochtans even anders. De indruk leefde dat de Antwerpenaar graag nog een avontuur als voetballer zou aangaan, liefst in het buitenland. Daar stapt hij nu van terug. Mogelijk speelt de knieblessure die de 35-jarige De Laet op de voorlaatste speeldag tegen KRC Genk opliep, daarin een rol. In zijn afscheidsmatch kon hij nauwelijks twee minuten meedoen, weliswaar voldoende om veel emoties op te wekken. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.