Volgens Carlo Ancelotti kan een groot ego van toegevoegde waarde zijn in topsport

Ancelotti meent dat een groot ego een toevoeging kan zijn in de topsport

1 juni om 09:45
Laatste update: 1 juni om 09:50

Thibaut Courtois is in Madrid de onomstreden eerste keuze. Ondanks een flinke blessure is de doelman de vaste keuze tussen de palen. Bij de Rode Duivels is Courtois echter niet van de partij na een conflict met bondscoach Domenico Tedesco. Carlo Ancelotti legt uit prima met grote ego's om te kunnen gaan.

Volgens de Real Madrid-trainer kan een groot ego helpen.''Een groot ego is niet slecht in topsport'', vertelde Ancelotti volgens AS

Een groot ego is een garantie voor een grote persoonlijkheid volgens Ancelotti. ''Je moet ego en persoonlijkheid onderscheiden, een groot ego heeft een grote persoonlijkheid. Ik heb in mijn carrière spelers gekend met weinig ego en toch een grote persoonlijkheid. Maar de spelers met een groot ego die ik heb gecoacht, hadden allemaal ook een grote persoonlijkheid'', zei Ancelotti.

Daarbij neemt de trainer de trekjes van types met grote ego's op de koop toe. ''Sergio Ramos, ik heb nog nooit een speler gehad met zoveel persoonlijkheid, zoveel karakter en zulke grote ballen als Sergio Ramos. Hij was een spektakel als het op persoonlijkheid aankwam'', aldus de trainer van Real Madrid.

Courtois stond al 234 officiële wedstrijden in het doel voor Real Madrid.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.