Geen Lunin maar Courtois in de Champions League-finale Real Madrid-Dortmund

Pech voor Lunin, maar het staat nu vast: Courtois start in de finale

31 mei om 19:22

Zaterdag staat de Champions League-finale op het programma. Real Madrid neemt het op tegen Dortmund. Zoals verwacht zal Thibaut Courtois bij Real Madrid de doelman van dienst zijn.

Courtous liep eerder dit seizoen een zware knieblessure op. Een drietal weken geleden maakte onze landgenoot zijn rentree bij Real Madrid. Toen was het een strijd tegen de klok om de finale van de Champions League te halen. Dat is gelukt, want Carlo Ancelotti bevestigde vrijdag op een persconferentie dat Courtois tegen Dortmund zal spelen. "Courtois start in de basis", aldus de Italiaan.

Griep nekt Lunin
Tijdens de afwezigheid van Courtois stond bij Real Madrid Andrey Lunin tussen de palen. De vervanger van Courtois deed het goed, maar heeft nu te kampen met griep waardoor hij de voorbije dagen niet met de groep kon trainen. "Hij zal op de bank beginnen", bevestigde Ancelotti een dag voor de finale tegen Dortmund.

Courtois kan zaterdag zijn tweede Champions League uit zijn loopbaan winnen. In 2022 won Real Madrid met Courtois tussen de palen met 1-0 van Liverpool. Onze landgenoot speelde toen een erg sterke partij. Daar had Jürgen Klopp het nog over bij zijn afscheid. Real Madrid gaat zaterdag voor La Decimoquinta oftewel een vijftiende eindzege van het Kampioenenbal.

Courtois zal niet met de Rode Duivels aantreden op het EK in Duitsland. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.