Klopp over finale Liverpool: “That f***er Courtois”

Klopp over de verloren finale in Parijs met Liverpool: “That f***er Courtois”

18 mei om 10:27

Jürgen Klopp neemt zondag na negen succesvolle jaren afscheid van Liverpool. De thuismatch tegen Wolverhampton wordt zijn laatste wedstrijd als coach van 'The Reds'. Tijdens zijn laatste persconferentie, druk bijgewoond door de Engelse pers, blikte Klopp terug op zijn tijd bij de club.

Een landstitel, een Champions League-titel, de FA Cup, de League Cup, de Club World Cup, de Supercup en de Community Shield, hij heeft het allemaal gewonnen. Toch was er tussen het succes ook plaats voor tegenslagen. “Had een andere coach het beter kunnen doen? Misschien. Maar ik denk dat het merendeel van de Liverpool-fans blij is met wat we verwezenlijkt hebben. Ik vind het allemaal best oké hoe het verlopen is,” aldus Klopp, geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Een specifieke gebeurtenis blijft echter nazinderen in Klopps gedachten: de Champions League-finale van 2022 tegen Real Madrid. In een interview met ‘The Times’ sprak Klopp over de onklopbare Thibaut Courtois, de doelman van Real Madrid, die een cruciale rol speelde in hun nederlaag. “Om de drie minuten schoten we op doel. Maar er stond bij Real Madrid een keeper met twaalf handen in de goal.”

Uiteindelijk wist Vinicius Junior de ban te breken. Het eindigde toen in Parijs op 1-0 voor real Madrid. “Zij scoren en iedereen begint te praten over hoe we op die fase beter hadden kunnen verdedigen? 23 keer trapten wij richting doel, dus 23 keer stond die verdediging ook helemaal verkeerd. Maar daar spreekt niemand over. En dat heeft alles te maken met ‘that f***er’ Courtois,” vertelt Klopp.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.