HVH gelooft in KAA Gent tegen KRC Genk

HVH gelooft in Gent tegen Genk: “Ik denk dat wij elkaar waard zijn”

31 mei om 18:27

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, blikt vooruit op het barrageduel tegen KRC Genk. Vanhaezebrouck geeft aan geloof te hebben in De Buffalo’s, maar voorziet een zware opdracht tegen Genk voor het laatste Europese ticket.

Vanhaezebrouck denkt dat de details de match gaan beslissen tussen Genk en Gent. “Toen het al dubbele duels waren, was het al erg moeilijk. Wij geloven in onszelf, hoe moeilijk het ook kan zijn. Het zal absoluut niet makkelijk zijn. Ik denk dat wij elkaar waard zijn, we hebben twee keer gelijkgespeeld. Ik denk dat dat morgen ook zoiets gaat zijn, het zal beslist worden door details”, deelt Vanhaezebrouck via de persconferentie van Gent.

Vanhaezebrouck wordt gevraagd of Gent extra hoop heeft door de sterke Europe Play-Offs. “Er zijn altijd elementen die je meepakt uit al je matchen, maar dit gaat geen duel zijn die beslist gaat worden door degene die mentaal de beste weken achter de rug heeft. Dat zal volgens mij niet meespelen. Wij komen uit een goede reeks, zij uit een mindere reeks, maar dat gaat weinig uitmaken”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck sluit af door aan te geven dat het voor Gent extra zwaar wordt omdat het alleen om een uitmatch gaat. “Ik heb het gezegd, de moeilijkheid is er om in een vol stadion, ginder, in het hol van de leeuw, toch hebben we dit jaar laten zien dat we onze voet naast die van Genk kunnen zetten”, besluit Vanhaezebrouck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.