Antwerp telt nog drie andere internationals naast Keita

Niet enkel Keita mag zich bewijzen: Antwerp levert nog drie andere internationals

31 mei om 15:36

Royal Antwerp FC duimt zonder twijfel mee voor Mandela Keita. De middenvelder is nog laattijdig opgeroepen voor de Rode Duivels en maakt, als hij zich goed bewijst, misschien nog kans op een EK-selectie. Naast hem telt de oudste club van ons land overigens nog drie internationals: Gyrano Kerk, Jacob Ondrejka en Alhassan Yusuf.

Die eerste van dat trio is de opvallendste naam. Op zijn 28e staat Kerk namelijk voor zijn interlanddebuut. Dat gaat er niet komen bij Nederland, maar wel bij ... Suriname, het land van zijn roots. Zijn eerste twee opdrachten als international lopen langs Saint Vincent & Grenadines en Anguilla. Suriname hoopt zich te plaatsen voor het WK van 2026 en denkt Kerk daarbij te kunnen gebruiken. De aanvaller scoorde dit seizoen vier keer voor Antwerp, waarvan eentje in de voorrondes van de Champions League.

Ondrejka hoopt zich de komende weken in de kijker te spelen bij de Zweedse beloften. Zij treffen hun leeftijdsgenoten uit Engeland en Kroatië. In januari 2023 mocht de flankmiddenvelder zijn debuut al vieren bij de grote jongens. In maart dit jaar werd hij nogmaals opgeroepen, maar toen bleef Ondrejka twee keer 90 minuten aan de bank gekluisterd. Tot slot wil Yusuf een stap zetten richting het WK in Noord-Amerika. Met Nigeria haalde hij op de voorbije Afrika Cup nog de finale.