'RSC Anderlecht vindt vervanger voor Debast bij Turkse tweedeklasser Göztepe'

29 mei om 22:16

RSC Anderlecht staat op het punt om afscheid te nemen van Zeno Debast, die richting Sporting CP zal verhuizen. De Brusselaars zoeken naar een vervanger en denken daarvoor onder meer aan Taha Altikardes.

Dat valt te lezen in de lokale Turkse pers. Altikardes is een twintigjarige centrale verdediger die in eigen land momenteel uitkomt voor Göztepe. De tweedeklasser haalde hem afgelopen zomer nog maar in huis en wist met hem in en wist zich te verzekeren van promotie naar de Turkse hoogste klasse.

Een seizoen in de Turkse Süper Lig lijkt er voor Altikardes echter niet in te gaan zitten. Anderlecht toont naar verluidt grote interesse en hoopt de jeugdinternational deze zomer in huis te kunnen halen. Bij paars-wit zal hij dan het vertrek van Debast moeten opvangen.

Goedkoop lijkt hij echter niet gaan worden. De Turkse verdediger moet namelijk zo'n vier miljoen euro gaan kosten, al zou die prijs niet te hoog gegrepen zijn voor de Brusselaars.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.