Degryse over het uitblijven van Vanaken bij De Rode Duivels

Degryse: “Vermeeren, dat vind ik raar, uitblijven Vanaken meest bizarre keuze”

29 mei om 07:17

Marc Degryse is niet te spreken over het uitblijven van Club Brugge-kapitein Hans Vanaken in de selectie van Domenico Tedesco. Degryse had Vanaken meegenomen bij De Rode Duivels in plaats van Arthur Vermeeren. De middenvelder van Atlético Madrid komt nauwelijks aan spelen toe.

Bij de voetbalpodcast Deviltime uit Degryse zijn verbazing over het uitblijven van Vanaken bij De Rode Duivels. “Ik vind dat eigenlijk onbegrijpelijk, iemand die polyvalent is. Ik vind het normaal dat Onana en Mangala erbij zijn. Vranckx was hun eerste vervanger. Vermeeren, dat vind ik raar. Of je hem nu ziet als een 6, een 8 of een 10”, deelt Degryse via Het Laatste Nieuws.

Degryse spiegelt vervolgens Vermeeren aan Vanaken. “Voor iemand die in de laatste vijf maanden 180 minuten heeft gespeeld en je zet die tegenover Hans Vanaken, dat vind ik bizar. De uitleg is dat je hem ervaring wil laten opdoen in de toekomst. Maar je speelt nu, het toernooi is nu”, geeft Degryse aan.

Degryse legt uit waarom Vanaken mee had gemoeten bij De Rode Duivels. “En een man in vorm zoals Vanaken die eventueel Kevin De Bruyne zou kunnen vervangen als die niet helemaal fit is. De eerste vervanger zal Tielemans zijn voor De Bruyne zoals op Wembley”, aldus Degryse.

Degryse sluit af door te benadrukken dat het uitblijven van Vanaken bij De Rode Duivels volgens hem de vreemdste keuze is van de bondscoach. “Maar goed, ook Tielemans kan een mindere dag hebben en de beste vervanger van die twee is Vanaken. Dat vind ik de meest bizarre keuze”, besluit Degryse.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.