KBVB draait recordverlies van 11 miljoen euro

‘Recordverlies KBVB van 11 miljoen euro, besparingsplan wordt voorgesteld’

29 mei om 07:01
Laatste update: 29 mei om 07:03

The Royal Belgian Football Association heeft in 2023 een recordverlies gemaakt van 11 miljoen euro, weet Het Nieuwsblad. Piet Vandendriessche, de CEO van de KBVB, stelt eind volgende maand een besparingsplan voor.

Het nieuws van het recordverlies van de KBVB werd door de bond bevestigd. CEO Vandendriessche heeft de opdracht gekregen om een besparingsronde uit te voeren. "De resultaten zijn spijtig genoeg minder goed dan oorspronkelijk gebudgetteerd", vertelt de bond.

“In het budget was een verlies van 6 miljoen euro ingecalculeerd terwijl het verlies uiteindelijk oploopt tot 11 miljoen, en 1 miljoen overgedragen toernooiwinst die door de Pro League wordt opgevraagd”, deelt de bond.

De raad van bestuur van de bond heeft afgesproken om winsten uit grote toernooien over te dragen aan de amateurvleugels Voetbal Vlaanderen en ACFF van de bond en de profclubs. In jaren zonder een groot voetbaltoernooi is het normaal dat er een verlies wordt opgetekend.

Over 2023 gaat het om een recordverlies bij de bond. Er werden minder inkomsten behaald dan verwacht en de uitgaven zijn gestegen. De bond spreekt over een aantal tegenvallers als reden voor het recordverlies.

“Het verschil is voor een deel te wijten aan een aantal tegenvallers, zoals de match tegen Servië die achter gesloten deuren is gespeeld en de tegenvallende ticketverkoop in het najaar, en voor een ander aan kostenoverschrijdingen in onze organisatie”, aldus de bond.

CEO Vandendriessche heeft de opdracht om de balans in evenwicht te krijgen. Eind juni gaat Vandendriessche een besparingsplan voorstellen. Op de planning staat onder meer het verhuren van het bondsgebouw en de terreinen in Tubeke aan bedrijven om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.