OFFICIEEL: Patro haalt Limburgse doelman

OFFICIEEL: Patro Eisden vesterkt haar doelmannencompartiment met Limburger

28 mei om 23:40

Patro Eisden kan trots terugblikken op haar eerste seizoen in de Challenger Pro League. De ploeg van Stijn Stijnen schopte het meteen tot de barrages voor promotie. Zo'n vaart liep het uiteindelijk niet, al hoopt de club in de volgende campagne weer een stapje voorwaarts te zetten. Gian Geladé moet daarbij helpen.

Geladé is een 23-jarige doelman die vanaf deze zomer voor Patro zal keepen. Dat transfernieuws heeft de club bekendgemaakt via haar officiële kanalen. "Forza Patro!", schreeuwt de nieuwkomer uit in een kort filmpje. Dat doet hij in vlekkeloos Limburgs, aangezien Geladé geboren is in Genk.

De afgelopen jaren stond Geladé onder de lat bij FC Dessel Sport, dat uitkomt in Eerste Nationale. Bij die club werkte hij in totaal 82 competitiewedstrijden af. Vorig seizoen bleven zijn netten zeven keer schoon. 

Tijdens het debuutjaar in de Challenger Pro League had Stijnen pech met zijn doelman. Voor Nieuwjaar was Jordi Belin de vaste waarde, al jarenlang publiekslieveling bij de club. In januari brak die echter zijn scheenbeen. Vorige week kwam overigens het nieuws naar buiten dat beide partijen uit elkaar gaan. In de winterstop had Patro al Justin Heekeren gehuurd bij Schalke 04, maar de Duitser keert dus terug naar Gelsenkirchen.