Verbruggen denkt goede kans te maken bij Oranje

Verbruggen (ex-Anderlecht) gaat vol voor basisplek: "Anders een teleurstelling"

28 mei om 17:28

Bart Verbruggen mag zich normaal gesproken opmaken voor zijn eerste eindtoernooi met het Nederlands elftal. De 21-jarige ex-doelman van RSC Anderlecht denkt goede papieren te hebben om straks in de basis te staan op het EK.

Verbruggen speelde tot dusver vijf interlands voor Oranje, maar hij beseft dat een EK andere koek is. "Ik ben altijd wel heel trots om hier te zijn, maar een eindtoernooi is natuurlijk wel iets wat je bijblijft na je carrière. Dat zijn de dingen waar je van droomt. Dus misschien nog wel een extra vleugje excitement om hier te zijn", zegt de Brighton-keeper in gesprek met ESPN.

Bart Verbruggen denkt goede kans te maken om de eerste keeper van Oranje te worden op het EK 🟠

— ESPN NL (@ESPNnl) May 28, 2024

Vertrouwen in zijn kansen heeft de 1.93 meter lange sluitpost wel. "Ik hoop natuurlijk van wel. Ik ben er klaar voor. Als je de laatste vier kwalificatieduels in de goal hebt gestaan, maak je in ieder geval een goede kans. Het zou natuurlijk een teleurstelling zijn als je niet op het veld staat, dat geldt voor iedereen hier. Ik heb het gevoel dat ik in een goede vorm zit, dus ik hoop dat ik de nummer één ben."

Verbruggen concurreert met Justin Bijlow, Mark Flekken en Nick Olij voor een plekje onder de lat. Eén van de doelmannen lijkt de definitieve selectie niet te halen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.