Frank Boeckx en Marc Degryse menen dat Cercle Brugge op einde expres gas terug nam

Boeckx en Degryse menen dat Cercle Brugge op einde expres gas terug nam

27 mei om 16:15
Laatste update: 27 mei om 17:05

Club Brugge is landskampioen en Cercle Brugge kon daar niets meer aan doen. Aan het slot van de match stonden zeeën aan supporters klaar om het veld te betreden. Volgens Frank Boeckx en Marc Degryse speelde dat een rol in de inzet van Cercle Brugge.

Cercle Brugge hield zich in volgens Frank Boeckx. ''Als er daar 25.000 man naast het veld stond om het veld te bestormen, dan zou ik als Cercle-speler ook niet meer de bal willen afpakken en scoren, want dan word je gewoon gelyncht. Cercle-spelers hadden op het einde ook zoiets, een punt is wel goed voor ons'', vertelde Frank Boeckx tijdens de voetbalpodcast Vier-Nul.

Degryse kon de uitspraken van zijn collega beamen. ''Dat is wel waar, ja, Cercle zette niet meer druk zoals ze dat eerder deden'', zei de analist.

Volgens Boeckx was dat logisch en hij benadrukte nogmaals waarom. ''Je kan met die druk van buitenaf ook niet meer verwachten dat Cercle op zoek gaat naar de goal, ze zouden worden gelyncht'', aldus Boeckx.

De match tussen Club Brugge en Cercle Brugge bleef doelpuntloos. Dat was genoeg voor Club Brugge om zich tot kampioen van de Jupiler Pro League te kronen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.