Boucaut over beslissing Club Brugge-Cercle

Boucaut over beslissing Club Brugge-Cercle: “Maakt hij een fout?”

27 mei om 11:28

In het programma "Complètement Foot" van afgelopen zondagavond besprak Alexandre Boucaut de cruciale beslissing die viel in de slotfase van de wedstrijd tussen Club Brugge en Cercle Brugge

Scheidsrechter Jonathan Lardot keurde een doelpunt van Cercle af wegens vermeend buitenspel, wat tot veel discussie leidde. RTBF scheidsrechter Boucaut gaf zijn mening over deze betwiste fase. Boucaut was stellig over het feit dat de bal de doellijn had gepasseerd. "Allereerst, de bal heeft duidelijk de doellijn gepasseerd, daar is geen discussie over mogelijk”, aldus de voormalige scheidsrechter. “Denis Odoi, die de bal wegschopte, had zijn standbeen achter de doellijn.”

De VAR beschikt niet over een camera op de doellijn, wat het moeilijk maakt voor de scheidsrechter om een definitieve uitspraak te doen. Maar volgens Boucaut passeerde de bal wel degelijk de doellijn. 

Boucaut ging verder in op het buitenspel en de gekozen beelden door de VAR. "Daarna moeten ze controleren of er sprake is van buitenspel of een overtreding aan het begin van de actie.” Wat volgens Boucaut verrassend is, is dat de VAR scheidsrechter Lardot naar het scherm roept voor een interpretatie. “De vraag is: 'Maakt Da Silva, die scoort, een overtreding op Maxim De Cuyper voordat hij het doelpunt maakt?' Op dat niveau kunnen we ja zeggen. Hij interfereert in de actie.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.