‘Vertonghen (Anderlecht) kwam soms in problemen’

Kansen voor EK selectie Rode Duivels: ‘Vertonghen kwam soms in problemen’

27 mei om 11:13

Het Europees Kampioenschap in Duitsland komt snel dichterbij en de nationale coaches beginnen hun selecties voor het toernooi bekend te maken. Bij de Rode Duivels worden de 26 spelers die door Domenico Tedesco zijn geselecteerd op 28 mei onthuld. 

Hoewel het zeker is dat enkele sleutelspelers de reis zullen maken, zijn er mogelijk ook enkele verrassingen. RTBF geeft een terugblik op het seizoen van de Rode Duivels nu de verschillende competities ten einde lopen. 

Jan Vertonghen en Zeno Debast van Anderlecht hadden over het algemeen een goed seizoen, hoewel niet vlekkeloos’, schrijft RTBF. ‘Vertonghen kwam soms in de problemen in zijn rug of tegen sterke aanvallers, zoals tegen Tolu van Genk.’ Debast blonk volgens de krant uit in zijn afwerking, maar miste soms verdedigend en in het koppen.

RTBF overloopt nog een aantal kandidaten. Timothy Castagne had een volledig seizoen bij Fulham, waar hij 34 van de 35 Premier League-wedstrijden speelde. Net als zijn team had hij een seizoen met ups en downs. Arthur Theate volgde een vergelijkbare lijn bij Rennes. Hoewel Rennes een moeilijk seizoen had, was Theate een onbetwistbare verdediger, die 27 keer in actie kwam. Koni De Winter, uitgeleend door Juventus aan Genoa, ontwikkelde zich verder in een centrale verdediger.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.