“Betwijfel of hij bij Rode Duivels aansluit”

De sterkhouders bij Club Brugge: “Vanaken had een monsterlijke Play-off”

27 mei om 11:01

Tijdens Complètement Foot staan de analisten stil bij de opmerkelijke 'remontada' die Club Brugge uiteindelijk de titel opleverde. De analisten werpen een blik op een aantal sterkhouders onder Nicky Hayen. 

Bij Club Brugge zijn enkele spelers er duidelijk bovenuit gestoken. Voor Pieter-Jan Calcoen is de aanvoerder Hans Vanaken de meest opvallende figuur. "Vanaken had een monsterlijke Play-offs. We zullen zien of hij wordt opgenomen in de selectie van Domenico Tedesco, al betwijfel ik dat”, aldus Calcoen. “Hij is erg sterk geweest, hij is een icoon van Brugge. Hij won zes titels in negen seizoenen bij de club. Dat is indrukwekkend."

Ook Clément Tainmont wijst op de cruciale bijdragen van meerdere spelers. "Maxim De Cuyper zou een coherente keuze kunnen zijn in het lijstje van Domenico Tedesco”, geeft Tainmont aan. Hij erkent dat De Cuyper nog jong is, maar hij was even belangrijk voor Club Brugge. 

Daarnaast roemt hij Onyedika voor zijn sterkte op het middenveld en Skov Olsen voor zijn vermogen om de tegenstander continu onder druk te zetten en vaak beslissend te zijn. Verder benadrukt Tainmont de prestaties van Igor Tiago en Kyriani Sabbe. "Igor Tiago maakte de hele campagne een enorme indruk, hoewel hij aan het eind van het seizoen een beetje op de achtergrond raakte. De jonge Kyriani Sabbe is fysiek erg sterk, een speler die zijn mannetje staat in duels.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.