Vanaken na mijlpaal en kampioenschap bij Club Brugge.

Vanaken na mijlpaal bij Club Brugge: “Dan heb je het gemaakt, enorm trots”

26 mei om 22:36

Hans Vanaken, de kapitein van Club Brugge, uit zich zeer trots na het binnenhalen van het kampioenschap van de Jupiler Pro League. Club Brugge wist via het 0-0 gelijkspel tegen Cercle Brugge kampioen van België te worden.

Vanaken geeft aan dat de Play-Offs de enige manier waren voor Club Brugge om nog kampioen te worden. “We hadden niks te verliezen, alles was mogelijk, niets moest. Als je dan een keer die kans pakt, zit je in die flow. Als we op voorsprong kwamen, wisten dat we het niet meer weggaven. Op achterstand, dan maakten we het wel goed”, citeert Het Laatste Nieuws Vanaken.

Vananken blikt ook terug op zijn persoonlijke prestaties bij Club Brugge dit seizoen. “Over heel het seizoen was het een van m’n constantste die ik al gespeeld heb. Daar ben ik enorm trots op. Liever kampioen zonder statistieken, dan goede statistieken en geen titel”, geeft Vanaken aan.

Vanaken sluit af door te reageren op het feit dat de kapitein samen met Brandon Mechele hun zesde titel pakt bij Club Brugge. “Als je in dat unieke reeksje Bruggelingen komt die dat bereikt hebben, heb je het gemaakt. Maar dat beseffen we waarschijnlijk pas na onze carrière”, besluit Vanaken.