KAA Gent wint van STVV

KAA Gent behaalt overwinning tegen STVV in een emotionele wedstrijd

25 mei om 22:22
Laatste update: 25 mei om 22:47

KAA Gent heeft in eigen huis een 2-0 overwinning geboekt tegen STVV. Namens De Buffalo's wiste Matisse Samoise en Matias Fernandez-Pardo te scoren. Het was een match vol met emotionele momenten. Er werd afscheid genomen van Hein Vanhaezebrouck en Laurent Depoitre. In de slotfase maakte Paul Nardi zijn rentree bij De Buffalo's.

In de laatste speelronde van de Europe Play-Offs kreeg KAA Gent STVV op bezoek. Bij De Buffalo’s leek de focus al op de barragewedstrijd van volgende week te liggen. Gent wist in de eerste helft niet te overtuigen tegen STVV.

Halverwege de eerste helft kreeg Gent uit het niets een enorme kans. De jonge Matias Fernandez Pardo kreeg de bal zo maar in zijn voeten gespeeld van De Kanaries. Oog in oog met doelman Zion Suzuki schoot Pardo de bal wild over het doel heen.

STVV was in de eerste helft de sterkere ploeg en toonde zich bij vlagen dominant tegen Gent. Het lukte STVV alleen niet om het overwicht uit te drukken op het scorebord. De ploegen gingen rusten bij een brilscore.

Gent kwam scherp uit de kleedkamers en wist direct na rust via Samoise op voorsprong te komen. Fernandez-Pardo toonde een knappe actie en wist vervolgens Samoise te bereiken. Samoise speelde zichzelf vrij en scoorde fraai.

Gent toonde zich sterker dan de eerste helft, de match was beter in balans. In de 60e minuut kreeg de 60-jarige Hein Vanhaezebrouck een emotioneel afscheid bij Gent. Ook Laurent Depoitre kreeg een fraai afscheid, in de 81e minuut kreeg de aanvaller een erehaag.

Gent leek richting een nipte zege te gaan, maar in de 85e minuut wist Fernandez-Pardo zijn eerdere misser helemaal goed te maken. Doelman Suzuki ging de mist in en leverde de bal in bij Sonko. De aanvaller wist Fernandez-Pardo te bereiken die geen enkele moeite had om te scoren.

In de absolute slotfase was er opnieuw een mooi moment in de Planet Group Arena. Paul Nardi maakte zijn terugkeer in het Gentse doel na zijn zware blessureleed.