Guardiola over transfer Kompany naar Bayern

Guardiola over transfer Kompany naar Bayern: “Ik loop hoog op Vinnie”

25 mei om 12:32

Bayern München hoopt dit weekend de komst van Vincent Kompany als nieuwe trainer af te ronden. De onderhandelingen met Burnley over de afkoopsom, die Bayern liefst rond de 10 miljoen euro wil houden, zitten in een stroomversnelling. Pep Guardiola reageert.

Tijdens een persconferentie voorafgaand aan de FA Cup-finale tussen Manchester United en Manchester City gaf Guardiola zijn mening over de mogelijke transfer. “Ik ben blij met de link tussen Bayern en Vinnie”, klinkt het, geciteerd door HLN.

“Ik loop hoog op Vinnie. Maakt zelfs niet uit of hij nu gedegradeerd is met Burnley,” aldus Guardiola. Hij benadrukte verder dat hij grote waardering heeft voor Kompany’s werk, zijn persoonlijkheid, kennis van het spel en de manier waarop hij met de media omgaat. 

Guardiola sprak ook zijn liefde uit voor Bayern München. “Ik zou graag zien dat Bayern de beste beslissing neemt, dat verdienen ze. Ik hou van die club,” voegde hij eraan toe. De transfer van Kompany zou dit weekend dus al rond kunnen zijn. Een goede keuze, volgens Guardiola.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.