Boskamp over transfer Kompany naar Bayern

Boskamp over transfer Kompany naar Bayern: “Succes gaat afstralen op andere Belgen”

25 mei om 11:55

Vincent Kompany's aanstelling als nieuwe trainer van Bayern München heeft veel stof doen opwaaien. Johan Boskamp reageerde enthousiast op het nieuws, ondanks de kritieken die Kompany bestempelen als de vijftiende keuze van de club.

“Schitterend, toch? Iedereen loopt nu wel te zeiken dat hij hun vijftiende keuze is. Maar ook al was hij pas de twintigste keuze, dan nog moet hij het zeker doen,” aldus Boskamp in een interview met Het Belang van Limburg. Hij benadrukt dat de kans voor Kompany een geweldige stap vooruit is, ongeacht de volgorde waarin hij werd gekozen.

De overstap van Burnley naar Bayern wordt door velen als een enorme sprong gezien. Boskamp ziet het echter anders. “Verwacht je nu van mij dat ik ga meeheulen met de azijnpissers? Niets van. Hij gaat dat goed doen”, gelooft de analist. Volgens Boskamp gaat zijn voetbalfilosofie net meer tot zijn recht komen bij Bayern omdat hij daar met veel betere spelers kan werken. 

Boskamp gelooft dat Bayern met Kompany wil terugkeren naar hun glorietijd onder Pep Guardiola, een periode die als maatstaf geldt voor succes binnen de club. “Als zo'n grote trainer een goed woordje voor je doet, dan wil dat toch iets zeggen,” voegde hij eraan toe. “Als hij het goed doet, gaat dat succes ook afstralen op andere Belgische trainers.” 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.